De dynamiek van de tapascultuur spreekt ons aan: dat alledaagse, los en toch vol temperament. Tapas eten in Spanje is een sociaal gebeuren. Iedereen doet mee, van hoog tot laag, elke dag weer. Je praat over het weer, de familie, politiek, voetbal en lekker eten. Je bestelt waar je op dat moment zin in hebt, volgorde doet er niet toe. Er bestaat geen tapas-etiquette, hooguit dat je wordt geacht de conversatie luchtig te houden.
Carina en Gerbrant de Boer brengen met bovenstaande precies onder woorden waarom zij hebben gekozen voor een tapasformule. Hij zat voorheen al in de horeca; zij werkte als kwaliteitsmanager. Hun beider passie: Spanje! Ze gaan er graag op vakantie en raken totaal in de ban van de tapas. Vooral in en rond Barcelona, maar ook op de Canarische Eilanden bezoeken ze de mooiste tapasbars. Als ze tegen een prachtig pand aan de historische Herenstraat te Rijswijk aanlopen besluiten ze samen hun grote droom waar te gaan maken. Een eigen tapasrestaurant.